Källaren - Relax

Källare / Permalink / 0
För att lättare följa med och få en bild över hur vår källare såg ut och hur den ser ut idag, kommer jag att dela in källaren i några före- och efterbilder för varje utrymme, i detta inlägg får ni se hur relaxen blev.
 
 
 FÖREBILD
Ett gammalt hobbyrum från början och bakom väggen till höger i bild låg tidigare en verkstad...plats för måleri och lite småsnickerier.
 
EFTERBILD
Bara vårt byte av fönstren i källaren, SP-fönster (Lingbo, tidigare Kultur Exklusiv) gjorde att det blev en stor skillnad...och mycket finare utifrån dessutom!
 
Det är knappt att man förstår att det är bild tagen från samma vy!
 
Här nedan ser du den där verkstaden jag pratade om tidigare.  
FÖRE 
 Den gamla verksta'n
 
Bakom skivan till vänster på bilden upptäcktes pipor till skortstenen så här ska vi mura en öppen spis! Till vänster hängde då även fjärrvärmesystemet som flyttades till ytterväggen som inte är i bild, se bild nedan. Bara att flytta 'stationen' för fjärrvärmeanläggningen mina vänner var ett större projekt än väntat.
 
EFTER
Bild från byggarbetsplatsen...tror ändå att du ka se en viss skillnad på före- och efterbilderna ;)
 
På bilden under ser du hur fjärrvärmen kommer in i huset från ytterväggen och över dörröppningen och sedan in i skåpet till höger om bilden. Så där fjärrvärmen kommer in placerade vi ett skåp för att gömma hela anläggningen. Lägg gärna märke till dom hemska rördragningarn samt det gamla fönstret, brrr!
 
FÖRE 
 
EFTER
Så här ser det ut inuti skåpet som är platsbyggt från Kvänum
 
Hokus pokus...
 
 
 EFTER
Vilken skillnad va?! :)
 
Och idag har varje fönster i källaren en fönsterbräda i carraramarmor samt säkerhetsglas. Dessutom har vi utrustat fönstrena med spotar - med smarta hem kan vi styra exakt hur vi vill koppla ihop all belysning och om vi vill sätta timer på när lamporna ska lysa osv.
 
Vi är så otroligt nöjda och varje gång vi går ner i vår källare kan vi minnas hur det verkligen såg ut där nere. Där bastun är placerad var det bokstavligt talat jordgolv!
 
Häng med får du se!
 
 
 
 
 
 
 
Till top