In med hantverkarna!

Källare / Kvänum, Perrin & Rowe, Relax, broby ren vit, cararramarmor, fjärrvärme, golvvärme, platsbyggt, sonos / Permalink / 0
Här hade det som sagt blivit dags för uppbyggnad - som vi hade längtat efter att se bygget växa fram!
 
Riktning av tak och sneda väggar!
 
Där regeln står, dit fram går duschen idag och dörröppning breddades åt vänster för en ingång till bastun. 
 
Tänk hur här såg ut!
 
Här hade det hänt en del. 
 
Resultatet från samma vy.
 
 
Se där ja, BOOM så stod det klart!
Så här blev vår bastu från Exacta med designaggregatet Manolith, äkta lavastenar i kombination med rostfrittstål, ah! Vackert! Aggregatet är en golvmodell och är nedsänkt i golvet. Vi har valt värmebehandlad asp och Sonos högtalare, trådlös Hi-Fi, under varje bänk/lave.
 
Vi valde vita med ljusgrå front, högtalare finns nu installerade i bastun, relax, gym och gästrum....något som får följa med oss genomgående i hela huset! Verkligen en lyx om man gillar musik. Vi har Play:5 högtalare;
 
 
 
Föreställ dig bara planeringen av en bastu och allt som kommer med det....samtidigt har vi 70 andra beslut som måste tas. För i och med installation av golvvärme  (vattenburen, vi har fjärrvärme ) måste grova beslut och planeringsåtgärden tas för dragningar av vatten, avlopp och el på markplanet samt övervåningen. 
 
Det tillkommer alltid saker eftersom man inte vet vad som döljer sig i ett hus byggt 1902, vet inte hur många gånger vi stött på patrull och tillsammans med entreprenörer och leverantörer kommit på egna lösningar. Ta t ex duschen i relaxen, den hade inte lösningar eller anpassningar för nordiska krav och mått samt att vi ville bygga in den i marmorväggen. Så vad gjorde vi då...vi sökte och fann en lösning, i Finland. Sagt och gjort, när vi fick duschen, import från England, skickade vi den vidare till vårt kära grannland, tack Finland! Och omkring en vecka senare fick vi tillbaka vår dusch med en byggd box för att integrera den i väggen och fästa den i taket.
 
Inget har fått stoppa våra planer hittills, vi har betalat för att brädgårdar ska ställa om stålet för att få den struktur vi velat ha på golvlister och socklar...vi söker och ger oss inte förrän vi är nöjd, punkt. Det ordnar sig alltid, vi sparar hellre i månader till något vi vill ha än att välja första bästa. Klart att vi måste kompromissa emellanåt. Priser styr också våra val men annars är vi kräsna är jag rädd för.
 
I mitt nästa inlägg kan du läsa om tvättstugan och resten av relaxen, öppna spisen och platsbyggd kommod från Kvänum. 
 
Vacker dag önskar jag dig!
 
Till top